Pressmeddelanden

Holmegaard

I vår mediedatabas hittar du pressmeddelanden med information om våra nya produkter för våren 2019. Du hittar dessutom bilder av våra nya produkter, miljöbilder samt korta filmer som bland annat kan användas på sociala medier.

» HITTA PRESSMEDDELANDENA HÄR

 

» Til pressekontakt
» Til billeddatabasen

Flow

Våren 2019

Atmosfärisk design är en av de mest betydande inredningstrenderna just nu. Atmosfärisk design är inte bara stilfullt utan skapar även atmosfär i hemmet – och med vårnyheten Flow hakar Holmegaard på trenden med två nya ljusstakar i munblåst glas fulla av mindfulness. Ljusstakarna i serien Flow passar till både värmeljus, blockljus och blommor och hämtar sin inspiration från vattnet, som liksom flytande glas är i konstant rörelse och ger designen den eftertraktade känslan och en vacker optisk effekt när ljusets låga skapar reflektioner på bordet. Med lanseringen av Flow firar Holmegaard glasets sensualitet och tidlöshet. Designen skapades av Marion Fortat, Design Brand Manager på Holmegaard och dessutom själv aktiv glasdesigner – och för henne har det varit avgörande att skriva in den ikoniska glastillverkaren i den moderna tidsandan.

Här hittar du pressmeddelande om Flow-serien:

Forår 2019
» Atmosfärisk design full av rörelse

Stub

Våren 2019

Med den multifunktionella glasdesignen Stub skapade Grethe Meyer och Ibi Trier Mørch 1958 en modern klassiker för frukostbordet, matbordet, köksbordet och barbordet. Den cylindriska stapelbara konstruktionen var i produktion i mer än tre decennier och blev en symbol för det urbana livet och har behållit sin designstatus fram tills idag. I vår lanserar Holmegaard Meyer & Mørchs ikoniska glas igen i en avslappnad serie med två designversioner – Lilla Stub och Stora Stub. Liksom originalet är de skapade för alla generationer och ändamål och kan fortfarande staplas, även om vi minskar storleken utan att dra ner på designen. Med Stub lade Meyer & Mørch grunden för ett urbant glas som aldrig blir omodernt – och det är ingen slump.

Här hittar du pressmeddelande om Stub-serien:

Våren 2019
» Stub är tillbaka med besked

Cado

Våren 2019

Även om sakura har firats i århundraden har fenomenet först nyligen blommat ut här hemma. Tack vare sociala medier har vårblommande körsbärsträd blivit något av en grej, och nu bjuder Holmegaard hem den blommiga megatrenden i och med lanseringen av Cado. Den konstnärliga tvådelade vasen har skapats i samarbete med den japanska designern Fumie Shibata, som har överfört sakura i glasform i en multifunktionell design som kan användas året runt för alla typer av blommor och växter. Cado är munblåst i klart och rosafärgat glas och talar särskilt till fashionistas och florister med en förkärlek för rosa.

Här hittar du pressmeddelande om Cado:

Våren 2019
» Glasdesign för körsbärsfirande
» Fyra frågor till Fumie Shibata, designern bakom Cado-vasen

Fumie Shiba - Designeren bag Cado-vasen

Våren 2019

Just nu är de skandinavisk-japanska designförbindelserna starkare än någonsin. Klassisk dansk möbelkonst får nya uttryck i mötet med asiatisk askes, och den japanska ritualdesignen mjukas upp av den nordiska traditionen med organisk design. Det senare gäller för samarbetet mellan den ikoniska danska glastillverkaren Holmegaard och den japanska designern Fumie Shibata, som i vår presenterar vasen Cado. Fumie Shibata arbetar inom ett brett spektrum av produktdesign för bland annat den minimalistiska och hållbara designkedjan Muji och beskriver samarbetet med Holmegaard som något som tar fram det bästa hos de båda designtraditionerna som en hyllning till ny naturlighet i modern inredning.

Här hittar du pressmeddelande om Cado:

Våren 2019
» Fyra frågor till Fumie Shibata, designern bakom Cado-vasen
» Glasdesign för körsbärsfirande

Sidan 1825

Det danska Holmegaard har en lång och stolt tradition, och även till denna dag är några av de bästa konstnärerna i Danmark i samband med Holmegaards glastillverkning.

Hitta butik

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X