Pressemeddelelser

Holmegaard

Här hittar du de senaste pressmeddelandena om nya produkter:

» Til pressekontakt
» Til billeddatabasen

Primula

PRESSMEDDELANDEN

Jacob E. Bang är känd som Danmarks första industridesigner, och han införde funktionalismen i dansk glasdesign. Hans uttryck var både folkligt och sofistikerat, och som kreativ chef för Holmegaard Glasværk hjälpte Bang till med att sätta den danska konstindustrin på världskartan. I Danmark har Bang blivit kultförklarad bland samlarna. Nu hyllar Holmegaard sitt ursprung med genom att utforska designarkivet och återlansera Primula, en munblåst vas med optiskt mönster som baseras på Bangs originaldesign. Den genomskinliga Primula-vasen får dessutom sällskap av en mindre blom- och rökfärgad vas som är en modern tolkning av den berömda vasen och en hyllning till arkitektonisk glaskonst.

Här hittar du pressmeddelande om Primula-serien:

Hösten 2018
» Primula från glaspionjären

 

Holmegaard, Primula

OLD ENGLISH

PRESSMEDDELANDEN

Holmegaard, Old English, hyracintvase

Vasserien Old English har vuxit sedan Holmegaard först lanserade den vackra amforadesignen i samarbete med blomentusiasten Claus Dalby. Old English finns idag till enstaka snittblommor, klassiska buketter och större blomsterarrangemang. Nu är det dags att sätta vinterns väldoftande favorit hyacinten i munblåst glas. Den nya vasen passar också för mindre snittblommor. Bukettanemoner och pärlhyacinter sprider vårstämning i en enkel minibukett, och flera vaser kan kombineras mitt på bordet för en härlig trädgårdskänsla.

Här hittar du pressmeddelande om Old English-serien:

Hösten2018
» Old English för hyacinter och hippa småstjälkar

Pressmeddelanden 2017
» Elegant vas i vitt 

Pressmeddelanden 2016
» Old English – Ljuspunkt och blomsterkonst i ny, liten storlek  
» Singeldesign för blommor

Pressmeddelanden 2015 
» Superstar i supersize
» Låt det blomma

Scala

PRESSMEDDELANDEN

När Holmegaard nytolkade och lanserade köksklassikern Scala förra året byggde varumärket vidare på sin starka tradition av förvaring med en modern tvist. De karakteristiska förvaringsburkarna av glas med båglock och inbyggd mätskala passar både för skafferiets torrvaror och kylskåpets blötare matvaror. Dessutom kan de användas till fermentering och hemlagad sylt, där lufttät förvaring i alla storlekar är ett måste. Därför kompletterar Holmegaard Scala med en praktisk förvaringsburk på 0,5 l, som passar perfekt för allt från nötter och mandlar till surdeg och chiagröt. Precis som med resten av serien är den lätt att hålla i och lyfta med den stilrena stålbågen.

Här hittar du pressmeddelande om Scala-serien:

Hösten 2018
» Förvaring i mindre skala

Pressmeddelanden 2017
» Förnyad förvaring

 

Holmegaard, Scala,

HOLMEGAARD CHRISTMAS

PRESSMEDDELANDEN

Holmegaard, julepynt, julepynt 2018, Holmegaard Christmas

Tillsammans med adventsljusstaken och adventskalendern är julmarknaden en av de viktiga traditionerna under december. För många är den årliga julmarknaden med familj och vänner den dag när julen verkligen tar fart. Vi samlas och börjar förbereda julstöket, och marknaderna idag är forum för både mat, konsthantverk och design. Det gäller även Jette Frölichs klassiska julserie, Holmegaard Christmas, som ännu en gång sätter hennes papperskonst på glas med motiv som hämtats från just nordiska julmarknader. Färgerna är naturliga med varma gulddetaljer som bjuder in till varma drycker, godsaker och avec – och glasen passar fint som samlarobjekt och gåvor.

Här hittar du pressmeddelande om Holmegaard Christmas:

Hösten 2018
» Julmarknad med Holmegaard

Pressmeddelanden 2017
» Jettes juläventyr

Pressmeddelanden 2016
» Att klä julgranen

Pressmeddelanden 2015

» Jul i Jette Frölichs trädgård

Pressmeddelanden 2014
» Jette Frölich firar jul i skogen

Pressmeddelanden 2013
» Holmegaard Christmas – nu med hotdrink-glas! 

 

ANN-SOFI ROMME

PRESSMEDDELANDEN

Julen är en fest för hjärtat – och med kärlek kommer kyssar! Så tänkte nog Ann-Sofi Romme när hon tog fram motivet till årets Holmegaard Christmas-kollektion. Som vanligt har hon låtit sig inspireras av naturens former. Till julen 2018 är det misteln med dess vackra blad och bär som står i centrum med fyra munblåsta exempel på glasdesign: klockan, kulan, hjärtat och stjärnan. Helt rätt utifrån tidens färgtrend är den grafiska utsmyckningen utformad i rött och guld med matchande röda silkessnören. De kan med fördel hängas i julgranen, fönstret eller kanske mitt i en dörröppning som en inbjudan till modern mistelmagi.

Här hittar du pressmeddelande om Ann-Sofi Romme:

Hösten 2018
» Vinterkyssar

Pressemeddelanden 2017
» Glaskottar

Pressemeddelanden 2016
» 
Cool järnek

Pressmeddelanden 2015
» Rommes julrosor

Pressemeddelanden 2014
» Urban ugglejul

Pressemeddelanden 2013
» Scandicool Christmas 

 

 

Holmegaard, julepynt, julepynt 2018, Anne Sofie Romme

Regina

PRESSMEDDELANDEN

Holmegaard bär på en unik tradition av majestätisk servering. Den legendariska glastillverkaren grundades 1823 av grevinnan Henriette Danneskiold Samsøe och bär med stolthet titeln ”kunglig hovleverantör”. 1992 fick Holmegaard äran att designa en glasserie till det danska regentparets silverbröllop som en gåva från Köpenhamns kommunfullmäktige. Serien har skapats av Anja Kjær, som med inspiration från venetiansk glaskonst har formgett vatten-, vin- och champagneglas för användning vid kungahusets festliga tillfällen – och nu har vi goda nyheter till alla glaskonnässörer. Med särskild tillåtelse introducerar Holmegaard nämligen Regina, som serien heter idag, i sitt sortiment och hyllar därmed brukskonst och glashantverk i en alldeles särskild liga som alltid har funnits i märkets DNA.

Här hittar du pressmeddelande om Regina-serien:

Våren 2018
» Glaskonst för finsmakare

 

No.5

PRESSMEDDELANDEN

Barvagnen har på senare år gjort comeback i den moderna inredningen – på god grund. En välsorterad barvagn utstrålar Don Draper och eleganta retrovibbar, och cocktailtrenden och återkomsten av spritdrycker som gin och whisky innebär samtidigt ett behov av elegant förvaring av flaskor, glas och tillbehör. Under våren 2018 introduceras en ny baraccessoar när Holmegaard nylanserar den ikoniska karaffen No. 5. Per Lütken formgav originalkaraffen 1970 och kombinationen av enkla linjer och tjockt, munblåst glas är aktuell än idag – både till barvagnen och till vardagens stilrena servering av vatten, saft och andra drycker.

Här hittar du pressmeddelande om No.5-serien:

Våren 2018
» Karaff för finsmakare

Design with Light

PRESSMEDDELANDEN

Maria Berntsen är en av Danmarks mest erkända designer, med en särskild förkärlek för glas. Hon har samarbetat med Holmegaard i mer än 15 år och är särskilt känd för serien Design with Light, som på många sätt kastar nytt ljus över modern glasdesign. De populära lyktorna använder glas och kärnläder i en annorlunda materialkombination, samtidigt som Design with Light är en mobil ljusdesign som gör det möjligt att alltid ha levande ljus till hands. Nu utökas Maria Berntsens signaturserie med en ny utgåva av lyktan som har fått ett stämningsfullt och sofistikerat uttryck i rökfärgat glas med svart läderrem.

Här hittar du pressmeddelande om Design with Light-serien:

Våren 2018
» Design with Light visar sin mörka sida

Hösten 2016
» Design with Light tar plats i uterummet 

Vår 2016
» Holmegaard hyllar hängväxter

Pressmeddelanden 2015
» Coolt kalenderljus
» Frostiga vårkánslor
» Remlös!

Hösten 2014
» Nytt fat från Design With Light

Vår/Sommar 2014
» Ingen vanlig kruka 

Pressmeddelanden 2013
» Hemmamys i super size 
» Sängkammarljusstaken gör comeback 

Crosses

PRESSMEDDELANDEN

år upptäcker vi nya sidor av den danska designskatten. Hit hör arkitekten och professorn Bodil Kjær, som varit kult bland kännare sedan sextiotalet, men som många får bekanta sig med på nytt när Holmegaard i höst lanserar hennes karakteristiska vas Crosses. Bodil Kjær skapade korsvasen 1961 utifrån en önskan om att lösa ett funktionellt och estetiskt behov, och den ikoniska designen är lika skarp och relevant nu som då. Crosses nylanseras i tre storlekar, som har fått en modern färguppdatering och är munblåst i klart, rökfärgat och transparent grönt glas.

Här hittar du pressmeddelanden från Crosses-kollektionen:

Efterår 2017
» Bodil Kjærs klassiska vas Crosses blomstrar igen

 

 

Holmegaard, Crosses, Bodil Kjær, Dansk design, vase, glas,

Scala

PRESSMEDDELANDEN

Holmegaard, Scala, dansk design, opbavaringsglas,

Förvaringsserien Scala såg dagens ljus för första gången för 25 år sedan, och under åren som gått har den blivit en riktig köksklassiker. Blandningen av praktiska funktioner, teknik och estetik gör att det kända förvaringskonceptet ännu är mycket aktuellt, och därför återuppstår Scala i höst i en ny, modern utgåva, omtolkad av designjätten Holmegaard. Den ikoniska förvaringsserien behåller sin berömda funktion med patentlock och en praktisk men dekorativ mätskala ingjuten i glaset. Dagens burk är dock mer feminin till formen, och dessutom kompletteras den nostalgiska glasflaskan och de fyra glasbehållarna med matchande dricksglas.

Här hittar du pressmeddelande om Scala-serien:

Hösten 2017
» Förnyad förvaring

 

Lumi

PRESSMEDDELANDEN

När Holmegaard förra året lanserade serien LUMI introducerade det ikoniska glasvarumärket samtidigt ett helt nytt material – metall – i sitt stora sortiment med ljuskonst. De moderna ljusstakarna med glasmanschett blev snabbt populära, inte minst som uppföljare till den traditionella adventsljusstaken. Och nu finns nya metallnyheter att se fram emot. Den här gången har Maria Berntsen nämligen nytolkat den ikoniska, femarmade träljusstaken i trendig mässing, och gett kronljusen minimalistiska, vita glasmanschetter.

Här hittar du pressmeddelande om Lumi-serien:

Hösten 2017
» Maria Berntsen på mässingsfötter

Hösten 2016
» Nordisk ljyskultur med ny designformel

 

Holmegaard, Lumi

Cabernet

PRESSMEDDELANDEN

Holmegaard, Carbernet, PETER SVARRER, dansk design, carbernet vinglas, carbernet serie

Det sägs att det alltid är dags för champagne någonstans på jorden, men i dag är de franska bubblorna inte ensamma om att förtjusa smaklökarna när något ska firas eller när vi vill sätta guldkant på vardagen. I takt med den rådande vågen av gastronomi och finsmakartycke har cocktails fått en enorm renässans i stadens barer och i hemmabaren, där vi experimenterar med klassiska- och nya smakkombinationer. Här måste utrustningen självklart vara i ordning, och därför utvidgar Holmegard vinserien Cabernet med ett skulpturalt, art deco-inspirerat cocktailglas som passar både flytande frestelser och andra aptitretare.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cabernet:

Hösten 2017
» Cocktaildags

Hösten 2015
» Cabernet – nu med vattenkaraff

Pressmeddelanden 2014
» Vattenkonst och attraktiv aperitif
» Cabernet – nu även som konjaksglas (Word-document)
» Ljusa stunder! (Word-document)

Ann-Sofi Romme

PRESSMEDDELANDEN

I Ann-Sofi Rommes tolkning av Holmegaard Jul möts varje år julmys inomhus och inspiration från det skandinaviska vinterlandskapet. Med de fyra återkommande formerna julhjärtat, julstjärnan, julklockan och julkulan bygger hon broar mellan tradition och förnyelse – kollektionen får nämligen ett nytt motiv varje år. Så även 2017, då julen är full av kottar och grafisk naturinspiration. Ann-Sofie Romme har nämligen riktat sin uppmärksamhet mot lärkträets späda minikottar, som här blir till motiv i rött och guld på munblåsta glaskulor och skapar en stämning av naturlig glamour överallt i hemmet.

Här hittar du pressmeddelande om Ann-Sofi Romme:

Hösten 2017
» Glaskottar

Pressemeddelanden 2016
» 
Cool järnek

Pressmeddelanden 2015
» Rommes julrosor

Pressemeddelanden 2014
» Urban ugglejul

Pressemeddelanden 2013
» Scandicool Christmas 

 

Holmegaard, julepynt, glas, Ann sofie romme,

Holmegaard Christmas

PRESSMEDDELANDEN

Holmegaard, jette frolic, jul, juleflaske

Jette Frölich är en institution inom dansk design, precis som Holmegaard. Särskilt till jul, då hon i serien Holmegaard Jul varje år kombinerar glaskonst och papperskonst och skapar funktionell bruksdesign som följer oss när vi spänt räknar ned till julafton. Det är just förväntans glädje som är temat för Holmegaard Jul 2017. Kollektionen är inspirerad av den ryska sagan om kung Frost och fröken Vår, och hyllar årstidernas växlingar med motiv i rött och vitt, där årets jul får ett stråk av sofistikerad folklore i allt från kakburkar till ljuslyktor.

Här hittar du pressmeddelande om Holmegaard Christmas:

Hösten 2017
» Jettes juläventyr

Pressmeddelanden 2016
» Att klä julgranen

Pressmeddelanden 2015

» Jul i Jette Frölichs trädgård

Pressmeddelanden 2014
» Jette Frölich firar jul i skogen

Pressmeddelanden 2013
» Holmegaard Christmas – nu med hotdrink-glas! 

 

Old English

PRESSEMEDDELELSER

Serien Old English har sitt ursprung i ett samarbete mellan Holmegaard och blomsterentusiasten Claus Dalby. Tanken var att skapa en design som inte bara presenterar sig själv utan även innehållet på ett vackert sätt. Sedan den första vasen lanserades har Old English varit kult bland både blomsterflickor och trädgårdskarlar. Nu kompletteras den här blomstervärlden med en ny design i elegant opalvitt glas, som hyllar den nordiska färgpaletten och är en perfekt grogrund för alla typer och färger av blomster.

Här hittar du pressmeddelande om Old English-serien:

Vår 2017
» Elegant vas i vitt 

Pressmeddelanden 2016
» Old English – Ljuspunkt och blomsterkonst i ny, liten storlek  

Pressmeddelanden 2016
» Singeldesign för blommor

Pressmeddelanden 2015
» Superstar i supersize
» Låt det blomma

Flora

PRESSEMEDDELELSER

2007 lanserade Holmegaard vasserien Flora i samarbete med den danska designkometen Louise Campbell. Tio år senare är det tydligt att varken Louise Campbell eller hennes karismatiska design var några dagsländor – tvärtom. Idag är Louise Campbell en av de mest etablerade danska formgivarna på den internationella designscenen, och Flora-seriens superminimalistiska och blomsterinbjudande estetik är fortfarande i ropet. På grund av detta gör nu Campbells design comeback i Holmegaards utbud med moderna, iögonfallande vaser som både bjuder på tradition och förnyelse i form av flera varianter och trendfärger.

Här hittar du pressmeddelande om Flora:

Vår 2017
» Campbell och Flora gör comeback

 

 

Palet

Pressmeddelanden

När glasdesignern Michael Bang skapade serien Palet för Holmegaard 1969 gjorde han inte bara förvaringen estetisk och funktionell. Palet blev även en ikon som gjorde knalliga färger till en del av dansk glaskonst. Förra året återuppstod Palet, till glädje för designälskare och färgentusiaster, när Holmegaard återlanserade serien i sitt sortiment. Idag täcker Palet hela färgspektrat från uppseendeväckande gult till azurblått och orangerött, och serien kompletteras nu av två nyheter i trendfärgen grått. 

Här hittar du pressmeddelande om Palet-serien:

Hösten 2016
» Nya gråtoner på paletten

Palet

Pressmeddelanden

Holmegaard anses med all rätt vara dansk glasdesigns Grand Old Lady. Det aktade företagets historia går tillbaka till 1825, men man har lyckligtvis varken fastnat i gamla hjulspår eller blivit rädda för färger. Företaget följer med tidsandan och låter ny, gammal och återvunnen design mötas. De senaste åren har Holmegaard nylanserat ett av de mest färggranna fynden ur varumärkets designarkiv: serien Palet, vars förvaringsburkar i knalliga färger med trälock syntes överallt i både kök och hem på 1970-talet. Nu finns det fler nyheter på paletten. Dock i svartvitt, eftersom vårens nyheter är salt- och pepparkvarnar. 

Här hittar du pressmeddelande om Palet-serien:

Hösten 2016
» Palet mal på

 

Lumi

Pressmeddelanden

Som grafisk designer och person bakom Holmegaards moderna klassiker Design with Light brinner Maria Berntsen för att utveckla den nordiska ljuskulturen. Med sin populära lyktserie skapade hon en mobil ljuskälla av glas och läder, och med den nya ljusstaken LUMI är det dags för ännu en ljusrevolution. LUMI tillverkas i mattsvart metall som utsmyckas med manschetter i färgat glas som innebär en överraskande materialkombination. LUMI finns som enskild ljusstake med två olika höjder, och med fyrarmad design där effekten av de levande ljusen maximeras och som passar som en alternativ adventsljusstake på julbordet. 

Här hittar du pressmeddelande om Lumi-serien:

Hösten 2016
» Nordisk ljyskultur med ny designformel

 

 

Design with Light

Pressmeddelanden

Holmegaard är känd för alla sina ljusstakar och ljuslyktor – och så är även Maria Berntsen, som med sin karakteristiska lanterna, ”Design with Light”, har gett Holmegaard en modern signaturprodukt. Den behändiga läderremmen gör Design with Light till en ultimat flyttbar ljuskälla som alltid kan finnas till hands, och nu får lanternan ännu fler användningsmöjligheter. Höstens nyhet är tillverkad i tåligt, värmeresistent glas och sätter fullt blås på flamman med miljövänlig lampolja och kolfiberveke.

Här hittar du pressmeddelande om Design with Light-serien:

Hösten 2016

» Design with Light tar plats i uterummet 

Vår 2016

» Holmegaard hyllar hängväxter

Pressmeddelanden 2015

» Coolt kalenderljus

» Frostiga vårkánslor

» Remlös!

Hösten 2014
» Nytt fat från Design With Light

Vår/Sommar 2014
» Ingen vanlig kruka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013
» Hemmamys i super size (Word-dokument)
» Sängkammarljusstaken gör comeback (Word-dokument)

Old English

Pressmeddelanden

Efter att under flera säsonger ha varit på plats i mode- och trendvärlden har blomstertrenden tagit flera kliv in i våra hem. Tapeter och golvmattor blomstrar i inredningen och skapar en känsla av frodiga oaser året runt, och när vi nu är på väg mot den mörka tiden på året har Holmegaard goda nyheter för alla glasälskare och botanister. Claus Dalbys populära amforadesign ”Old English” får nämligen ännu ett tillskott i och med lanseringen av en ny blomsterskål i miniformat med maximala användningsmöjligheter, samt en matchande ljuslykta.

Här hittar du pressmeddelande om Old English-serien:

Hösten 2016
» Old English – Ljuspunkt och blomsterkonst i ny, liten storlek 

Vär 2016

» Singeldesign för blommor

Pressmeddelanden 2015
» Superstar i supersize
Vär 2015
» Låt det blomma

Ann-Sofi Romme

Pressmeddelanden

Julstämningen inomhus och inspiration från vinterlandskapet möts varje år i Ann-Sofi Rommes tolkning av Holmegaards jul. Här är julstjärnan, julklockan, julhjärtat, julistappen och julkulan ett glasklart formspråk för säsongens motiv, som i år hämtas från en botanisk julklassiker: den vintergröna järneken. Med sina vackert besmyckade blad och dekorativa bär har järneken inspirerat Ann-Sofi Rommes stiliserade illustrationer, som i sin enkla utformning med rött och guld passar både minimalister och traditionalister med känsla för julens natursymbolik.

Här hittar du pressmeddelande om Ann-Sofi Romme:

Hösten 2016
» 
Cool järnek

Pressmeddelanden 2015
» Rommes julrosor

Pressemeddelanden 2014
» Urban ugglejul

Pressemeddelanden 2013
» Scandicool Christmas (Word-dokument)

Holmegaard Christmas

Pressmeddelanden

Julgranen är en av de viktigaste symbolerna för den moderna julen och den ultimata markören för julens början och avslut. Julgranen förtjänar med andra ord all uppmärksamhet som den kan få – och med utgångspunkt i H.C. Andersens saga om Granen är det precis vad årets Holmegaard Christmas-kollektion handlar om. Jette Frölich sätter ännu en gång sin papperskonst på den klassiska glasserien och har illustrerat de många funktionella designföremålen med en färgmättad tolkning av äkta dansk jul.

Här hittar du pressmeddelande om Holmegaard Christmas:

Hösten2016
» Att klä julgranen

Pressmeddelanden 2015

» Jul i Jette Frölichs trädgård

Pressmeddelanden 2014
» Jette Frölich firar jul i skogen

Pressmeddelanden2013
» Holmegaard Christmas – nu med hotdrink-glas! (Word-dokument)

Old English

pressmeddelanden

Vasen är avgörande i Holmegaards produktuniversum. Genom åren har glastillverkaren tagit fram en rad klassiska designvaser, men Old English är helt unik. Den dekorativa amforavasen har utformats i samarbete med blomentusiasten Claus Dalby och är den första produkten som sätter blomsterteknisk formgivning på Holmegaards designagenda. Resultatet är en mycket funktionell och otroligt vacker serie vaser i genomskinligt glas, som nu kompletteras med en ny design för enstaka blommor: solitaire-vasen. 

Här hittar du pressmeddelanden från Old English kollektionen:

Hösten 2016
» Singeldesign för blommor

Pressmeddelanden 2015
» Superstar i supersize
» Lad det blomstre

Gaia

pressmeddelanden

”Urban Gardening” är en av dagens snabbast växande trender. Med inspiration från Paris, Tokyo, New York och andra metropoler växer små trädgårdar fram på bakgårdar, hustak och i odlingslådor där storstadsborna skördar sina egenodlade råvaror. I vår lanserar Holmegaard en nyhet till glädje för alla växtälskande designfantaster: det självvattnande växtglaset Gaia. En innovativ bruksdesign som skapats av den amerikanska glasdesignern Aric Snee. Den skapar en liten odlingstäppa i hemmet där man kan plocka färska örter, blommor och växter året om.

Här hittar du pressmeddelanden från Gaia kollektionen:

Hösten 2016
» Moder Jord i det moderna hemmet

 

 

Klukflaske

pressmeddelanden

Kluckflaskan är en äkta Holmegaard-ikon. Glasflaskan med det lustiga namnet och den vackra, pelarformade designen har varit en del av Holmegaards värld sedan företaget grundades 1825. Förra året gjorde flaskan comeback i en begränsad utgåva för att fira Holmegaards 190-årsjubileum. Kluckflaskan är dock här för att stanna. Under våren 2016 lanseras den populära designen i en klassisk, klar version. Det genomskinliga glaset gör flaskan till ett elegant inslag i barskåpet och passar den populära trenden att göra egen snaps och akvavit.

Här hittar du pressmeddelanden från Holmegaard Kluckflaska-kollektionen:

Hösten 2016
» Klart kluck

Pressmeddelanden 2015
» Jubilæum så det klukker

Bouquet

pressmeddelanden

Förra året uppdaterade Holmegaard Peter Svarrers kända glasserie Bouquet och gav alla glas i sortimentet lite kortare stjälk. En genväg som med enkla men effektfulla medel anpassade Bouquet till dagens användningsbehov: glas som är gjorda för vin men som samtidigt är både moderna och okomplicerade – och som fungerar vid alla tillfällen. Under våren 2016 står Bouquet fortsatt i rampljuset. Serien utökas med ett spritprovarglas, ett ölglas och ett snapsglas som förser den moderna måltiden med både elegans och funktion.

Här hittar du pressmeddelanden från Bouquet-kollektionen:

Hösten 2016
» Bouquetboost i sortimentet

Pressmeddelanden 2015
» Short cut!

Design With Light

pressmeddelanden

Maria Berntsens populära serie Design with Light har på fem år gått från en enda design till otaliga lyktor, burkar, fat och ljusstakar. Nya och gamla fans älskar de enkla, organiska produkterna med kärnläderrem som är en självklar del av den nordiska stilen. Nu tar Design with Light steget in i växtriket. I vår får serien nämligen ett tillskott: en ny ampel med extra lång rem och tillhörande krok – som gjord för växter och hängande förvaring.

Här hittar du pressmeddelanden från Design with Light-kollektionen:

Hösten 2016
» Holmegaard hyllar hängväxter

Pressmeddelanden 2015
» Cool kalenderlys
» Frostede forårsfornemmelser
» Stropløs!

Pressmeddelanden 2014
» Design With Light går til fadet
» Krukkeri! (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013
» Kammerstagen gør comeback (Word-dokument)
» Hjemlig hygge i supersize (Word-dokument)

Palet

pressmeddelanden

Holmegaard har varit en levande del av det danska glasarvet i 190 år och har både klassisk och mer vågad design i arkivet. Här finns bland annat förvaringsburkarna Palet, som Michael Bang designade för Holmegaard 1969 och som senare blev en del av en större glasserie. Med Palet släppte Holmegaard in populärkulturen i den danska glaskonsten, och de färgglada produkterna lever ännu gott bland samlarna. Snart kan även nya fans vara med, eftersom Holmegaard till hösten nylanserar de populära Palet-burkarna i flera storlekar och färger.

Här hittar du pressmeddelanden från Palet kollektionen: 

Hösten 2015
» Ikoniska förvaringsburkar för alla behov

 

Cabernet

pressmeddelanden

Vatten är ett av få gratis glädjeämnen i livet, och enligt moderna kostråd ska vi dricka mycket av det. Helst två liter om dagen, något som kräver sin karaff, både till vardags och fest. Därför kompletterar Holmegaard i höst den klassiska glasserien Cabernet med en vattenkaraff. Karaffen följer Peter Svarrers välkända formspråk med mjukt, böljande glas, vilket ger karaffen en frodig och feminin kropp. Designen avrundas med en tätslutande korkpropp som även kan användas till Cabernet-seriens vinkaraff.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cabernet:

Hösten 2015
» Cabernet – nu med vattenkaraff

Pressmeddelanden 2014
» Vattenkonst och attraktiv aperitif
» Cabernet – nu även som konjaksglas (Word-document)
» Ljusa stunder! (Word-document)

KLUCKAFLASKA

pressmeddelanden

Har man sagt Holmegaard ligger det nära till hands att även säga ”kluckflaska”. Glasflaskan med det lustiga namnet och de karakteristiska pelarna har varit en del av Holmegaards DNA sedan grundandet 1825. I år firar Holmegaard 190-årsjubileum, och då gör man det naturligtvis genom att hylla den ikoniska designen. 2015 års utgåva av kluckflaskan har fått tre pelare istället för de klassiska fyra och har dessutom en särskild jubileumsfärg, rökbrun, som säljs i begränsad utgåva så länge lagret räcker: exakt 1 825 stycken. 

Som en extra markering av jubileet har kluckflaskan en etikett som visar att det är 190 år sedan Holmegaard grundades. Flaskan är dessutom märkt med svanlogotypen, en symbol som visar att varje enskild kluckflaska är unik och handgjord av glasblåsaren, med all den charm som kännetecknar munblåst glas av finaste kvalitet. Både då och nu.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Kluckaflaska:

Hösten 2015
» Ett kluckande jubileum

 

Humle

pressmeddelanden

Öl är inte bara öl. Öl är idag kultförklarat och dyrkas med samma intensitet och intresse som vi känner igen från vinets värld. Mikrobryggerier, ölprovning och foodpairing står högt på den gastronomiska dagordningen, och med höstnyheten Humle har Holmegaard skapat en ny, välskänkt serie med hög skumkrona som ger den nya ölkulturen ett helt eget glas till pilsner/veteöl, ale och stout.

Här hittar du pressmeddelanden från Humle kollektionen: 

Hösten 2015
» Humlat var det här

Design With Light

pressmeddelanden

Med Maria Berntsens Design with Light-serie har Holmegaard satt den nordiska ljuskulturen i ett trendigt designsammanhang. Ljus sprider inte bara mysig stämning, utan kan även vara effektfulla inredningsinslag i hemmet. Klart glas och organiskt läder lyfter ljusen till små designstatement i lyktor och ljusstakar. Nu har turen kommit till kalenderljuset som har fått en helt egen design med tillhörande blockljusstake i Design with Light-serien. Här räknar Holmegaard ner till advent och julafton – och det blir en cool kalenderjul! 

Här hittar du pressmeddelanden från Design with Light kollektionen: 

Hösten 2015
» Coolt kalenderljus  

Vär 2015
» Remlös!
» Frostiga vårkänslor

Pressmeddelanden 2014
» Nytt fat från Design With Light
» Ingen vanlig kruka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013
» Hemmamys i super size (Word-dokument)
» Sängkammarljusstaken gör comeback (Word-dokument)

Old English

pressmeddelanden

När Holmegaard i våras lanserade Old English var det inte bara ännu en vas i varumärkets omfattande sortiment. Vasen, som är skapad i tätt samarbete med trädgårdsentusiasten Claus Dalby, är samtidigt den första vas som Holmegaard har designat tillsammans med blomsterexperter, och mottagandet har varit överväldigande. Såväl blomsterbarn som designfolk älskar den klassiska amforadesignen, som ger blomstertekniskt stöd till både stramt och löst bundna buketter och är vacker även utan blommor. Nu lanseras Old English i en överdådig golvstorlek, för Holmegaards nya superstjärna behöver givetvis finnas i ”supersize”.

Här hittar du pressmeddelanden från Old English kollektionen: 

Hösten 2015
» Superstjärna i superstorlek

Vär 2015
» Låt det blomma

Provence

pressmeddelanden

Per Lütkens glasskål Provence såg dagens ljus för första gången år 1955 och designälskarna har inte släppt den med blicken sedan dess.  En bedrift som gör Provence-skålen till en äkta klassiker och vittnar om att genomarbetad design ofta är tidlös. Här ligger skönheten i de små detaljerna och det avancerade hantverket, som har gjort Provence-designen fortsatt populär under sextio år. Nu hyllas den med en särskild jubileumsutgåva i rökbrunt glas.

Jubileumsskålen lanseras i två storlekar: en helt ny på 15 cm samt den välkända storleken på 25 cm. Båda ger möjligheter till modern multifunktion och dekoration. Som blickfång på ett trendigt sidobord som slår an den rätta retrostämningen. Som fruktfat i köket och på matbordet med frodiga granatäpplen och inbjudande apelsiner. Även som skulpturell och avantgardistisk blomkruka med miniorkidéer eller beskurna, kritvita rosor som står tätt på ett vackert dukat bord där less is more. 

Här hittar du pressmeddelanden från Provence kollektionen:

Hösten 2015
» Provence – rykande het i sextio år

Holmegaard Jul - Jette Frölich & Ann-Sofi Romme

pressmeddelanden

Holmegaard har i åratal skapat klassisk juldesign i samarbete med Jette Frölich, och även i år tolkas julens motiv med utgångspunkt i det nära och naturliga som kännetecknar serien. Holmegaard Christmas 2015 består av funktionella glasprodukter till kök och bord, som dessutom har en särskilt personlig knorr. Kollektionen Jul i Haven (Jul i trädgården) hämtar nämligen inspiration från Jette Frölichs egen vinterträdgård och dukar upp till julmys med rimfrost på nakna grenar och småfåglar kring fågelbordet.

Trots sitt blida yttre är julrosen en av naturens mest hårdhudade blommor. Varje vinter blomstrar den vita rosen som ett tecken på att det ännu finns liv under snötäcket, och julen 2015 får den lilla kämpen en välförtjänt hyllning i Holmegaards Ann-Sofie Romme-kollektion. Här pryder julrosmotivet den spröda glasprydnaden och ger årets design en naturlig poesi som passar perfekt i det nordiska vinterhemmet.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Holmegaard Jul:

Hösten 2015
» Jul i Jette Frölichs trädgård
» Rommes julrosor

Pressmeddelanden 2014
» Urban ugglejul
» Jette Frölich firar jul i skogen

Pressmeddelanden 2013
» En kall, nordisk jul (Word-dokument)
» Holmegaard Christmas – nu med hotdrink-glas! (Word-dokument)

Urania

pressmeddelanden

I nästan 200 år har Holmegaard stått för det främsta inom dansk glaskonst, från vackra vinglas till hippa lyktor med läderrem, och denna ”grand old lady” är fortfarande med på noterna. Under våren 2015 skriver Holmegaard ännu ett nytt kapitel i glashistorien genom att lansera Urania. Denna akustiska förstärkare som hyllar ”low tech”-trenden är designad av Aric Snee och fungerar även som ett läckert ställ till iPhone 4, 5 och 6.

Urania er lavet af mundblæst glas, blæst i et stykke og er derfor noget så sjældent som en æstetisk fuldendte kunst produkt med en praktisk funktion. Urania er tilgængelig i både klart og røgfarvet glas og minder med sit enkle, tragtformede design både en gammeldags hørte rattet og havet brusende skaller.

Här hittar du pressmeddelanden från Urania kollektionen: 

Vär 2015
» Holmegaard håller takten

Urania, musik, glas, lyd

design with light

pressmeddelanden

Design With Light serie, krukke, glas, dansk design

Form och funktion har alltid utgjort grunderna i skandinavisk design, och nu när det multifunktionella är en av tidens starkaste interiörtrender står danska produkter naturligtvis högt i kurs.

Våren är full av milda solstrimmor, vackra blommor och ljusa timmar. Det förtjänar en hyllning och därför lanserar Holmegaard nu Maria Berntsens populära krukor Design With Light i en ny, frostad utgåva.

I vår surfar Holmegaard nämligen på den remlösa vågen och lägger till stormljusstakar och ljuslyktor i sortimentet med funktionell glaskonst.

Här hittar du pressmeddelanden från Design With Light kollektionen: 

Vär 2015
» Remlös!
» Frostiga vårkänslor

Pressmeddelanden 2014
» Nytt fat från Design With Light
» Ingen vanlig kruka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013
» Hemmamys i super size (Word-dokument)
» Sängkammarljusstaken gör comeback (Word-dokument)

Bouquet

pressmeddelanden

Ett bra vinglas ska användas varje dag – det ställer krav på glaset. Därför har Holmegaard i flera årtionden samarbetat med Danmarks ledande glasdesigners och skapat en lång rad vinserier baserade på genuint hantverk och modern funktion. En av dessa är ”Bouquet” som Peter Svarrer formgav 2002 och nu lanseras i en uppdaterad version med kortare fot. En enkel och klädsam ”short cut” som får Bouquet-serien att framstå som ultramodern men med bevarad elegans och vinkorrekt design.

Glasserien – som täcker dessertvin, rödvin, vitvin och champagne – har alltså precis de egenskaper som uppfyller vinkännarens krav och tål alla användningssituationer från fest till vardag. 

Här hittar du pressmeddelanden från Bouquet kollektionen: 

Vär 2015
» Short cut!

Holmegaard, Bouquet, serie, glas

Idéelle

pressmeddelanden

Idéelle serie, glas, karaffel, dansk design

I 190 år har Holmegaard ställt glaskonst på bordet och skapat design som håller i flera generationer. Denna säsong låter Holmegaard tronföljden gå nya vägar, när det ikoniska glasmärket nylanserar vin- och vattenkaraffen Idéelle. Karaffen är skapad av Malene Lütken, dotter till glaslegenden Per Lütken, och för nu glasarvet vidare med klassisk Holmegaard-stil och hög funktionalitet.

Den karakteristiska vikta kanten är nämligen inte bara en dekorativ designdetalj, utan även en funktionell stoppkloss som gör att isbitarna stannar i karaffen vid servering så att fläderblomssaft, cider och lemonad kan serveras iskallt och elegant. 

Här hittar du pressmeddelanden från Idéelle kollektionen: 

Vär 2015
» Idealiskt generationsskifte

Old English

pressmeddelanden

Våren är högsäsong för blommor inne och ute, och just nu är också blommotiv en av inredningsmodets starkaste trender. Det blommar på kuddar, tavlor och pynt och naturligtvis också på bordet, där dekorativa vaser alltid står högt i kurs. Därför har Holmegaard i kreativt samarbete med trädgårdsmästaren och blomsterkonstnären Claus Dalby skapat Old English. En ny serie vaser i genomskinligt glas som kombinerar det bästa av dansk glaskonst och trädgårdstradition och erbjuder den ultimata blomsterdesignen för vaser och skålar.

Old English pokalvas finns i två storlekar som båda passar till strama buketter och lösa snittblommor. Vasens smala midja samlar blommorna i den rymliga kupan som ger gott om plats för stjälkarna, medan pokalens breda kant håller upp blommorna på kanten, så att även tunga, frodiga buketter kan lägga sig vackert till rätta.

Här hittar du pressmeddelanden från Old English kollektionen: 

Vär 2015
» Låt det blomma

Old English serie, dansk design, glas, blomster

design with light

pressmeddelanden

dwl, Design with Light lysfad fra Holmegaard

Form och funktion har alltid utgjort grunderna i skandinavisk design, och nu när det multifunktionella är en av tidens starkaste interiörtrender står danska produkter naturligtvis högt i kurs.

Maria Berntsens glasserie Design With Light är en modern klassiker i Holmegaards sortiment. De populära lyktorna och krukorna är kända för sina handtag i läder och i höst sätter Holmegaard DWL-signaturen på ännu ett brukskonstföremål av munblåst glas. Denna gång har designens mjuka former fått flyta ut och bli till ett multifunktionellt fat med dubbla läderremmar.

Här hittar du pressmeddelanden från Design With Light kollektionen:

Hösten 2014
» Nytt fat från Design With Light

Vår/Sommar 2014
» Ingen vanlig kruka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013
» Hemmamys i super size (Word-dokument)
» Sängkammarljusstaken gör comeback (Word-dokument)

Cabernet

pressmeddelanden

Serien Cabernet är en av klassikerna i Holmegaards glasfamilj och nya formgivningar adderas hela tiden till stamträdet. Denna höst har Peter Svarrer valt att fokusera på det oumbärliga vattenglaset som nu sätts på fot med eleganta, organiska former. Om vi vill dricka något starkare än vatten erbjuder Cabernet också ett nytt dessertvinsglas som passar utmärkt för aperitif eller något sött till desserten.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cabernet:

Hösten 2014
» Vattenkonst och attraktiv aperitif

Vår/Sommar 2014
» Cabernet – nu även som konjaksglas (Word-document)
» Ljusa stunder! (Word-document)

Cabernet vandglas fra Holmegaard

Cocoon

pressmeddelanden

cocoon vase i smoke fra Holmegaard

Som stilepok är 1970-talet just nu en av de starkaste inspirationskällorna för mode och inredning. Gamla formgivningar och material återupptäcks och introduceras igen, och det mörka färgade glaset är på väg tillbaka. Holmegaard har tidigare använt sig av det rökfärgade glaset med stor framgång och nu gör färgen smoke encomeback på Peter Svarrers glasikoner Cocoon skål och Cocoon vas.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cocoon:

Hösten 2014
» Rykande het glasnyhet från Holmegaard

Vår/Sommar 2014
» Cocoon i nya glasklara kulörer (Word-document)

Perfection

pressmeddelanden

Perfection är Holmegaards glasserie till vinentusiaster och den professionella vindrickaren.

Kärt barn har många namn och att ta ett glas så här års kan betyda allt från en snaps vid jullunchen till en konjak framför den öppna spisen efter middagen. Konjaken har etablerat sig som trendig favorit i våra glas och nu introducerar Holmegaard ett konjaksglas i Tom Nybroes professionella glasserie Perfection. Det nya glaset får sällskap av ett vackert och högbent snapsglas som är den perfekta följeslagaren till jullunchen, men som passar precis lika bra till italiensk limoncello eller annan likör.

Se hela prisbelönta "Perfection" kollektion från Holmegaard designad av vin expert Tom Nybroe.

Här hittar du pressmeddelanden för glasögon från Perfektion:

Hösten 2014
» Ett perfekt glas

Pressmeddelanden 2013
» Stor nyhet till stora viner (Word-dokument)
» Cocktails är tillbaka (Word-dokument)

perfection snapseglas fra holmegaard

Holmegaard Jul

pressmeddelanden

Holmegaard julestjerne, jul stjerne, julepynt

Ann-Sofi Romme har i flera år tolkat julen i form av glaspynt på uppdrag av Holmegaard. Stilen är enkel och urban, men även skogens djur söker sig då och då till storstaden. Julen 2014 är ugglan årets motiv på Holmegaard Christmas by Ann-Sofi Romme. Samtidigt introducerar kollektionen stjärnan som ett nytt, vackert prydnadsföremål.

Under årens lopp har glasserien Holmegaard Christmas firat jul på många olika platser. Julen 2014 tar Jette Frölich med oss på en tur i skogen och iscensätter årets jul genom att pryda de kända och älskade glasprodukterna med massor av snörik naturinspiration. I Jette Frölichs jullandskap finns det is på sjön, snö på granarna och fåglar i havrekärven. Och inte att förglömma, ett tänt datumljus i staken, rykande het glögg i glasen och naggande goda kakor i burken. 

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Holmegaard Jul:

Hösten 2014
» Urban ugglejul
» Jette Frölich firar jul i skogen

Pressmeddelanden 2013
» En kall, nordisk jul (Word-dokument)
» Holmegaard Christmas – nu med hotdrink-glas! (Word-dokument)

jul skål, juleskål fra holmegaard

design with light

pressmeddelanden

design with light krukke fra holmegaard, DWL

Form och funktion har alltid utgjort grunderna i skandinavisk design, och nu när det multifunktionella är en av tidens starkaste interiörtrender står danska produkter naturligtvis högt i kurs. Sedan den lanserades 2011 har Maria Berntsens munblåsta lyktserie med läderrem – Design with Light – spridit ljus både inomhus och utomhus, på golv och på bord. Nu utvidgar Holmegaard sitt populära universum med en kruka, som både kan stå på arkitektens skrivbord och användas till sommarblommor eller småsaker.

Här hittar du pressmeddelanden från Design With Light kollektionen:

Vår/Sommar 2014
» Ingen vanlig kruka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013
» Hemmamys i super size (Word-dokument)
» Sängkammarljusstaken gör comeback (Word-dokument)

Cabernet

pressmeddelanden

Efter några år i periferin börjar champagne och konjak på allvar tävla om vår uppmärksamhet igen. Vi går på champagnebarer och konjaksprovningar som aldrig förr, och smakupplevelserna fortsätter där hemma med anpassade glas och tillbehör. I vår tolkar Holmegaard trenden med konjaksglas i Peter Svarrers glasserie Cabernet och samlar dessutom seriens vackra champagneglas i en förpackning om sex stycken.

Ljusstaken är oumbärlig i modern bordsdukning, och den är självskriven när det står romantik på menyn. Men även när vi serverar hämtmat en stressig kväll är det som om stämningen stiger när vi äter i skenet av levande ljus. Som en hyllning till myset lanserar Holmegaard nu ljusstaken Cabernet, som tar plats i Holmegaards berömda ljusuniversum och samtidigt står i perfekt harmoni med de många olika glas som finns i Peter Svarrers populära serie.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cabernet:

Vår/Sommar 2014
» Cabernet – nu även som konjaksglas (Word-document)
» Ljusa stunder! (Word-document)

Cabernet champagneglas fra holmegaard

Cocoon

pressmeddelanden

cocoon vase fra holmegaard aquamarin

Glas är en av vårens största materialtrender och det gäller inte minst färgat glas, som med transparenta nyanser ger inredningen en mjuk framtoning och förbereder hemmet för sommar och sol. De nya glasklara kulörerna klär också Holmegaards moderna klassiker Cocoon, som Peter Svarrer skapade för företaget 2003. Denna säsong har både vaser och skålar fått en touch av pastellig fuschia och aquamarin.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cocoon:

Vår/Sommar 2014
» Cocoon i nya glasklara kulörer (Word-document)

Perfection

pressmeddelanden

Perfection är Holmegaards glasserie till vinentusiaster och den professionella vindrickaren.

Med vårens lansering – sommelierglaset – hämtar serien återigen inspiration från de nyaste trenderna inom vin. Förutom det stora glaset som är speciellt utvecklat för servering av stora och kraftiga viner kompletteras Perfection av en praktisk karaffhållare som gör det enkelt att torka och förvara seriens karaff korrekt, på samma sätt som på vinbaren och i det professionella köket.

Se hela prisbelönta "Perfection" kollektion från Holmegaard designad av vin expert Tom Nybroe.

Här hittar du pressmeddelanden för glasögon från Perfektion:

Pressmeddelanden 2013
» Stor nyhet till stora viner (Word-dokument)
» Cocktails är tillbaka (Word-dokument)

Perfection sommerlierglas fra Holmegaard

Holmegaard Jul

pressmeddelanden

ANne Sofie Romme julehjerte i glas - Holmegaard jul 2013

Holmegaard Christmas har blivit en tradition för många, i likhet med själva julen. Varje år lanseras de berömda glasprodukterna med nya stämningsfulla motiv, vilket gör serien till en perfekt julklapp och ett välkommet tillskott i julköket där man alltid behöver en kakburk till. 2013 går turen till Grönland, och tomten och andra frusna själar kan glädja sig åt att serien nu även omfattar glasmuggar för varm dryck!

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Holmegaard Jul:

Pressmeddelanden 2013
» En kall, nordisk jul (Word-dokument)
» Holmegaard Christmas – nu med hotdrink-glas! (Word-dokument)

Nordlys

pressmeddelanden

Sedan Holmegaard tog fasta på de senaste årens ”upcycling”-trend med lanseringen av glasserien Nordlys har intresset för återvunna material växt sig ännu starkare i det moderna hemmet. Som medvetna konsumenter är vi inte bara noga med vad vi lägger på tallriken, utan även vad tallriken är tillverkad av. I enlighet med denna trend utökar Holmegaard nu Nordlys-sortimentet med en välproportionerad tallrik för miljömedvetna måltider.

Här hittar du pressmeddelanden om nya Nordlys tallrik:

Pressmeddelanden 2013
» Nytt ljus över tallrikshyllan (Word-dokument)

Tallerken i genbrugsglas fra HOlmegaards Nordlys serie

Future

pressmeddelanden

future vandglas fra holmegaard

Söndagsmiddagen var tidigare en naturlig avslutning på veckan i de flesta familjer. Man lagade något riktigt gott och lade ner lite extra omsorg på bordsdukningen och ofta tog man en öl eller en snaps eller två ... Idag träffar vi vänner och familj runt middagsbordet, inte bara vid högtider och födelsedagar utan året runt och smørrebrød är trendigare än någonsin. Under våren 2013 sätter Holmegaard därför nytt fokus på middagen och lanserar snapsglas i den feminina Future-designen .

Här hittar du pressmeddelande om ölglas och snapsglas från Future kollektionen:

Pressmeddelanden 2013
» Nya glas till framtidens middagsbord (Word-dokument)

Sidan 1825

Det danska Holmegaard har en lång och stolt tradition, och även till denna dag är några av de bästa konstnärerna i Danmark i samband med Holmegaards glastillverkning.

Hitta butik

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X