Produktnyheter från Holmegaard

Hösten 2018

Här hittar du de senaste nyheterna från Holmegaard

Primula från glaspionjären

Primula

Holmegaard, Primula

Jacob E. Bang är känd som Danmarks första industridesigner, och han införde funktionalismen i dansk glasdesign. Hans uttryck var både folkligt och sofistikerat, och som kreativ chef för Holmegaard Glasværk hjälpte Bang till med att sätta den danska konstindustrin på världskartan. I Danmark har Bang blivit kultförklarad bland samlarna. Nu hyllar Holmegaard sitt ursprung med genom att utforska designarkivet och återlansera Primula, en munblåst vas med optiskt mönster som baseras på Bangs originaldesign. Den genomskinliga Primula-vasen får dessutom sällskap av en mindre blom- och rökfärgad vas som är en modern tolkning av den berömda vasen och en hyllning till arkitektonisk glaskonst.

Primula vas i munblåst blom- och rökfärgat glas (H: 12 cm) och klart glas (H:26 cm) från Holmegaard kostar 549,00 respektive 799,00 SEK (rekommenderat pris).

Nyheterna finns i butik från mitten av september.

Holmegaard, Primula

Old English för hyacinter och hippa småstjälkar

Old English

Vasserien Old English har vuxit sedan Holmegaard först lanserade den vackra amforadesignen i samarbete med blomentusiasten Claus Dalby. Old English finns idag till enstaka snittblommor, klassiska buketter och större blomsterarrangemang. Nu är det dags att sätta vinterns väldoftande favorit hyacinten i munblåst glas. Den nya vasen passar också för mindre snittblommor. Bukettanemoner och pärlhyacinter sprider vårstämning i en enkel minibukett, och flera vaser kan kombineras mitt på bordet för en härlig trädgårdskänsla.

Old English Hyacintglas/liten vas (H: 14 cm) i klart, munblåst glas från Holmegaard kostar 349,00 SEK (rekommenderat pris). Nyheten finns i butik från mitten av september.

Holmegaard, Old English, hyracintvase

Förvaring i mindre skala

Scala

Holmegaard, Scala,

När Holmegaard nytolkade och lanserade köksklassikern Scala förra året byggde varumärket vidare på sin starka tradition av förvaring med en modern tvist. De karakteristiska förvaringsburkarna av glas med båglock och inbyggd mätskala passar både för skafferiets torrvaror och kylskåpets blötare matvaror. Dessutom kan de användas till fermentering och hemlagad sylt, där lufttät förvaring i alla storlekar är ett måste. Därför kompletterar Holmegaard Scala med en praktisk förvaringsburk på 0,5 l, som passar perfekt för allt från nötter och mandlar till surdeg och chiagröt. Precis som med resten av serien är den lätt att hålla i och lyfta med den stilrena stålbågen.

Holmegaard Scala förvaringsburk i glas (0,5 L) med båge av fjäderstål och grå gummiring kostar 149,00 SEK (rekommenderat pris). I serien finns redan storlekarna 2 dl, 0,75 L, 1 l och 2 l som kostar från 149,00 till 269,00 SEK (rekommenderat pris). 

Nyheten finns i butik från början av oktober.

Julmarknad med Holmegaard

HOLMEGAARD CHRISTMAS

Tillsammans med adventsljusstaken och adventskalendern är julmarknaden en av de viktiga traditionerna under december. För många är den årliga julmarknaden med familj och vänner den dag när julen verkligen tar fart. Vi samlas och börjar förbereda julstöket, och marknaderna idag är forum för både mat, konsthantverk och design. Det gäller även Jette Frölichs klassiska julserie, Holmegaard Christmas, som ännu en gång sätter hennes papperskonst på glas med motiv som hämtats från just nordiska julmarknader. Färgerna är naturliga med varma gulddetaljer som bjuder in till varma drycker, godsaker och avec – och glasen passar fint som samlarobjekt och gåvor.

Holmegaard Christmas 2018 i klart glas med dekoration kostar från 129,00 till 499,00 SEK (rekommenderat pris) och finns i butik från mitten av september.
Serien omfattar Julkakburk 499,00 SEK (rekommenderat pris), Julflaska 399,00 SEK (rekommenderat pris), Julskål 229,00 SEK (rekommenderat pris), Julljuslyktor i 2-pack, 279,00 SEK (rekommenderat pris), Julglas för glögg i 2-pack, 279,00 SEK (rekommenderat pris), Julvattenglas 199,00 SEK (rekommenderat pris), Kalenderljus 129,00 SEK (rekommenderat pris), Julsnapsglas i 2-pack, 199,00 SEK (rekommenderat pris).

Holmegaard, julepynt, julepynt 2018, Holmegaard Christmas

Vinterkyssar

ANN-SOFI ROMME

Holmegaard, julepynt, julepynt 2018, Anne Sofie Romme

Julen är en fest för hjärtat – och med kärlek kommer kyssar! Så tänkte nog Ann-Sofi Romme när hon tog fram motivet till årets Holmegaard Christmas-kollektion. Som vanligt har hon låtit sig inspireras av naturens former. Till julen 2018 är det misteln med dess vackra blad och bär som står i centrum med fyra munblåsta exempel på glasdesign: klockan, kulan, hjärtat och stjärnan. Helt rätt utifrån tidens färgtrend är den grafiska utsmyckningen utformad i rött och guld med matchande röda silkessnören. De kan med fördel hängas i julgranen, fönstret eller kanske mitt i en dörröppning som en inbjudan till modern mistelmagi.
Ann-

Julpynt i munblåst glas klocka, kula, hjärta och stjärna (H: 7 cm) från Holmegaard Christmas kostar 149,00 SEK (rekommenderat pris) per st. Nyheterna finns i butik från mitten av september.

Sidan 1825

Det danska Holmegaard har en lång och stolt tradition, och även till denna dag är några av de bästa konstnärerna i Danmark i samband med Holmegaards glastillverkning.

Hitta butik

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X