Produktnyheter från Holmegaard

Hösten 2017

Här hittar du de senaste nyheterna från Holmegaard

Ny

Crosses Vas

Klar, 12 cm
SEK 399,00
Ny

Crosses Vas

Klar, 18 cm
SEK 649,00
Ny

Crosses Vas

Klar, 23 cm
SEK 699,00
Ny

Crosses Vas

Smoke, 12 cm
SEK 399,00
Ny

Crosses Vas

Smoke, 23 cm
SEK 699,00
Ny

Crosses Vas

Grön, 18 cm
SEK 649,00
Ny

Scala Flaska

Klar, 1 l
SEK 199,00
Ny

Lumi Ljusstake, 5-armad

Messing, 35,5 cm x 11 cm x 12 cm
SEK 537,50
Ny

Lumi Ljusstake, 4-armad

Messing, 10,5 cm
SEK 899,00
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Kalenderljus 2017

Vit med färgade tryck, Ø 5 cm
SEK 62,75
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Julsnapsflaska 2017

Vit, röd, grön, grå och guld, 65 cl
SEK 195,00
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Julsnapsglas 2017, 2 st.

Vit, röd, grön, grå och guld, Ø 3,8 cm
SEK 97,00
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Julvattenglas 2017

Vit, röd, grön, grå och guld, 28 cl
SEK 97,00
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Julljuslyktor 2017, 2 st.

Vit, röd, grön, grå och guld, 7,5 cm
SEK 121,50
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Julskål 2017

Vit, röd, grön, grå och guld, Ø 12,4 cm
SEK 97,00
Ny

Holmegaard Christmas Julkakburk 2017

Vit, röd, grön, grå och guld, 15,9 cm
SEK 499,00
Ny

Holmegaard Christmass Christmas Jul Hot Drink 2017, 2 st.

Vit, röd, grön, grå och guld, 24 cl
SEK 121,50

Bodil Kjærs klassiska vas Crosses blomstrar igen

Crosses

Holmegaard, Crosses, Bodil Kjær, Dansk design, vase, glas,

I år upptäcker vi nya sidor av den danska designskatten. Hit hör arkitekten och professorn Bodil Kjær, som varit kult bland kännare sedan sextiotalet, men som många får bekanta sig med på nytt när Holmegaard i höst lanserar hennes karakteristiska vas Crosses. Bodil Kjær skapade korsvasen 1961 utifrån en önskan om att lösa ett funktionellt och estetiskt behov, och den ikoniska designen är lika skarp och relevant nu som då. Crosses nylanseras i tre storlekar, som har fått en modern färguppdatering och är munblåst i klart, rökfärgat och transparent grönt glas.

Crosses finns i flera olika storlekar och färger: Crosses i grönt glas (H: 19,5 cm) kostar 649 SEK (rek. pris). Crosses i rökfärgat glas finns i två storlekar (H: 12 cm och H: 25 cm) och kostar 399 SEK resp. 699 SEK (rek. pris). Crosses i klarglas finns i tre storlekar (H: 12 cm, 19,5 cm och 25 cm) och kostar 399 SEK, 649 SEK resp. 699 SEK (rek. pris). Nyheterna finns i handeln från början av september.

Holmegaard, Crosses, Bodil Kjær, Dansk design, vase, glas,

Förnyad förvaring

Scala

Holmegaard, Scala, dansk design, opbavaringsglas,

Förvaringsserien Scala såg dagens ljus för första gången för 25 år sedan, och under åren som gått har den blivit en riktig köksklassiker. Blandningen av praktiska funktioner, teknik och estetik gör att det kända förvaringskonceptet ännu är mycket aktuellt, och därför återuppstår Scala i höst i en ny, modern utgåva, omtolkad av designjätten Holmegaard. Den ikoniska förvaringsserien behåller sin berömda funktion med patentlock och en praktisk men dekorativ mätskala ingjuten i glaset. Dagens burk är dock mer feminin till formen, och dessutom kompletteras den nostalgiska glasflaskan och de fyra glasbehållarna med matchande dricksglas.

Scala förvaringsserie med förslutning av fjädrande skål och grå gummiring finns i fyra storlekar (2 dl, 0,75 l, 1 l samt 2 l) och kostar 149 SEK, 199 SEK, 249 SEK samt 269 SEK (rek. pris). I serien finns även en flaska med förslutning av fjädrande stål och grå gummiring (1 l) som kostar 199 SEK (rek. pris) samt dricksglas (30 cl) som kostar 199 SEK (rek. pris) för ett set om två stycken. 
Nyheterna finns i handeln från början av september.

Holmegaard, Scala, dansk design, opbavaringsglas,

Maria Berntsen på mässingsfötter

Lumi

Holmegaard, Lumi

När Holmegaard förra året lanserade serien LUMI introducerade det ikoniska glasvarumärket samtidigt ett helt nytt material – metall – i sitt stora sortiment med ljuskonst. De moderna ljusstakarna med glasmanschett blev snabbt populära, inte minst som uppföljare till den traditionella adventsljusstaken. Och nu finns nya metallnyheter att se fram emot. Den här gången har Maria Berntsen nämligen nytolkat den ikoniska, femarmade träljusstaken i trendig mässing, och gett kronljusen minimalistiska, vita glasmanschetter.

LUMI fyrarmad ljusstake (H: 10,5 cm) i mässing med platta, klara glasmanschetter kostar 899 SEK (rek. pris). Glasmanschetter kan köpas separat i flera olika färger och kostar 39 SEK per styck (rek. pris). Nyheten finns i handeln från början av september.

Cocktaildags

Cabernet

Det sägs att det alltid är dags för champagne någonstans på jorden, men i dag är de franska bubblorna inte ensamma om att förtjusa smaklökarna när något ska firas eller när vi vill sätta guldkant på vardagen. I takt med den rådande vågen av gastronomi och finsmakartycke har cocktails fått en enorm renässans i stadens barer och i hemmabaren, där vi experimenterar med klassiska- och nya smakkombinationer. Här måste utrustningen självklart vara i ordning, och därför utvidgar Holmegard vinserien Cabernet med ett skulpturalt, art deco-inspirerat cocktailglas som passar både flytande frestelser och andra aptitretare.

Cabernet cocktailglas (29 cl) kostar 139 SEK (rek. pris). Nyheten finns i handeln från början av september och kompletterar det stora glassortimentet för vatten, vin, champagne och avec i serien Cabernet.

Holmegaard, Carbernet, PETER SVARRER, dansk design, carbernet vinglas, carbernet serie

Glaskottar

Ann-Sofi Romme

Holmegaard, julepynt, glas, Ann sofie romme,

I Ann-Sofi Rommes tolkning av Holmegaard Jul möts varje år julmys inomhus och inspiration från det skandinaviska vinterlandskapet. Med de fyra återkommande formerna julhjärtat, julstjärnan, julklockan och julkulan bygger hon broar mellan tradition och förnyelse – kollektionen får nämligen ett nytt motiv varje år. Så även 2017, då julen är full av kottar och grafisk naturinspiration. Ann-Sofie Romme har nämligen riktat sin uppmärksamhet mot lärkträets späda minikottar, som här blir till motiv i rött och guld på munblåsta glaskulor och skapar en stämning av naturlig glamour överallt i hemmet.

rets glaskollektion av Ann-Sofie Romme – julhjärtat (H: 7 cm), julstjärnan (H: 8 cm), julklockan (H: 8 cm) och julkulan: 7 cm) kostar 149 SEK per styck (rek. pris) och finns i handeln från början av september.

Holmegaard, julepynt, glas, Ann sofie romme,

Jettes juläventyr

Holmegaard Christmas

Holmegaard, jette frolic, jul, juleflaske

Jette Frölich är en institution inom dansk design, precis som Holmegaard. Särskilt till jul, då hon i serien Holmegaard Jul varje år kombinerar glaskonst och papperskonst och skapar funktionell bruksdesign som följer oss när vi spänt räknar ned till julafton. Det är just förväntans glädje som är temat för Holmegaard Jul 2017. Kollektionen är inspirerad av den ryska sagan om kung Frost och fröken Vår, och hyllar årstidernas växlingar med motiv i rött och vitt, där årets jul får ett stråk av sofistikerad folklore i allt från kakburkar till ljuslyktor.

Holmegaard Jul 2017 kostar mellan 129 till 499 SEK (rek. pris) och finns i handeln från början av september.

I serien finns:

Julkakburk 499 SEK (rek. pris). Julflaska 399 SEK (rek. pris). Julskål 199 SEK (rek. pris). Julljuslyktor, 2 st., 249 SEK (rek. pris). Julglas för varm dryck, 2 st., 249 SEK (rek. pris). Julvattenglas 199 SEK (rek. pris). Kalenderljus 129 SEK (rek. pris). Julsnapsglas, 2 st., 199 SEK (rek. pris).

Holmegaard, jette frolic, jul, juleflaske

Sidan 1825

Det danska Holmegaard har en lång och stolt tradition, och även till denna dag är några av de bästa konstnärerna i Danmark i samband med Holmegaards glastillverkning.

Hitta butik

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X