Vårens nyheter

Hos Holmegaard

News 2Billeder Flow 1 996X600px

Nyheter till Flow-serien

I förra årets lansering av Flow-serien var det inte bara det färgade glaset utan även mindfulness som var i fokus. Och nu sprider det vackra, munblåsta universumet sig som ringar på vattnet. Som ett naturligt komplement till seriens vaser och ljusstakar tar sig Flow i vår vidare till bordet med en tolkning av två nya dricksglas: Ett klassiskt dricksglas och ett dekadent glas på fot till vin och champagne. Båda nyheterna uppvisar Flows speciella kännetecken, reflektionerna på bordet, och lanseras i olivgrönt, rosa, blått, bärnstensfärgat och klart glas som inspirerar till en eklektisk dukning full av färg.

Glas är ett flytande material i ständig rörelse – och formen på Flow har inspirerats av rörelserna i den varma glasmassan och av vattnets spegelblanka yta där ringarna fortplantas och långsamt försvinner.

 

Ny

Flow Dricksglas

Klart, 35 cl
SEK 199,00
Ny

Flow Dricksglas

Rosa, 35 cl
SEK 199,00
Ny

Flow Glas på fot

Klart, 35 cl
SEK 299,00
Ny

Flow Glas på fot

Rosa, 35 cl
SEK 299,00
Ny

Flow Dricksglas

Olivgrönt, 35 cl
SEK 199,00
Ny

Flow Dricksglas

Blått, 35 cl
SEK 199,00
Ny

Flow Dricksglas

Bärnsten, 35 cl
SEK 199,00
Ny

Flow Glas på fot

Olivgrönt, 35 cl
SEK 299,00

News Banner Flow 1 996X600px

News 2Billeder Stub 1 996X600px

Retroskål til Stub-serien

Under våren 2019 nylanserades det stapelbara glaset Stub. Grethe Meyers och Ibi Trier Mørchs ikoniska design Stub nylanserades i två olika storlekar – och nu tillkommer ytterligare produkter i detta informella men designdrivna glasuniversum. Som namnet antyder är Stub champagne- och dessertskål lika mångsidig som sin systerdesign och är som gjord för raffinerade retrococktails och desserter.  

När den arkitektutbildade designduon Grethe Meyer och Ibi Trier Mørch formgav dricksglaset Stub 1958 var det med en önskan om att införliva tidsandan i en designformel. Vin, vatten, mjölk, saft, öl, juice – dricksglaset Stub fungerar för alla måltidens ritualer, och genom vårens nylansering av den cylindriska champagne- och dessertskålen ger Stub mångsidigheten ännu friare tyglar.  

Helt i enlighet med Stub-seriens DNA är champagne- och dessertskålen cylindrisk och har en låg fot, men den har dessutom en stor, inbjudande yta som gör glaset perfekt för både fasta och flytande serveringar – från frukostens chiapudding till glass, chokladmousse, klassisk äppelkaka eller en elegant trippeldessert. Säsongens Stub-nyhet är också högaktuell på drinkvagnen för både bubblig champagne och fördrinkar samt klassisk avec.

 Stub champagne- och dessertskål, 4 st.

Stub Produkt 1200X1200px

News Billede Stub 1 500X600px

News Banner Stub 1 996X600px

Sidan 1825

Det danska Holmegaard har en lång och stolt tradition, och även till denna dag är några av de bästa konstnärerna i Danmark i samband med Holmegaards glastillverkning.

Hitta butik

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES X